DC New Logic Tilburg Bouwschadeherstel

In opdracht van onze opdrachtgever Gevelschade Nederland zijn wij als Bouwschadeherstel betrokken bij de oplevering van de kozijnen aan het in aanbouw zijnde pand (DC New Logic Tilburg Bouwschadeherstel) van de Oisterwijkse ontwikkelaar en belegger DOK VAST, deze ontwikkelde een uiterst duurzaam distributiecentrum op bedrijvenpark ‘Het Laar’ in Tilburg, pal aan de A 58. DC New Logic III omvat 60.400 m2, waarvan circa 40.000 m2 warehouse, 3.400 m2 kantoor en 17.000 m2 Value Added Logistics (VAL), uit te breiden met nog eens 15.000 m2 VAL. Bij de realisatie is gebruik gemaakt van duurzame materialen, waaronder duurzaam hout als biobased materiaal, automatisch dimmende LED-verlichting, drievoudig isolatieglas, extra isolatie van daken en het toepassen van een warmtepomp. Inmiddels is een BREEAM Outstanding certificaat toegekend voor de ontwerpfase.

Energiebesparing op het hoogste level
Het duurzame NewLogic-concept van DOKVAST is gebaseerd op de Trias Energetica. De eerste stap in deze strategie voor energiezuinige ontwerpen is: beperk het energieverbruik door verspilling tegen te gaan. Een partij die hier een belangrijke bijdrage aan levert, is Stertil. Dit internationale productiebedrijf, gevestigd in het Friese Kootstertille levert de complete dock-oplossingen voor NewLogic III.

“Met DOKVAST hebben wij een lange en goede relatie”, vertelt Marketing Manager Anita Mandema van Stertil. “We waren ook betrokken bij de eerdere NewLogic-projecten. Net als bij die projecten zaten we voor NewLogic III al in een vroeg stadium met de ontwerper en constructeur om de tafel om de wensen door te spreken. Op basis daarvan bepalen we de beste dock-oplossingen voor de klant.” Stertil levert 37 uitschuifbare docklevellers van drie of vijf meter, die in zware capaciteit zijn uitgevoerd. Ook levert Stertil de gordijnshelters, inclusief speciale deuren van 80 millimeter dikte.

Minimale verspilling van energie
Kwaliteit en duurzaamheid staan centraal in de oplossingen van Stertil. Zo is voor NewLogic III bewust gekozen voor hydraulische uitschuifbare levellers. Het voordeel van deze uitschuifbare levellers is dat ze perfect aansluiten op de vrachtwagen en dus voor een veilige werksituatie zorgen. Ook de gordijnshelters hebben een optimale afdichting voor voertuigen in gevarieerde breedtes en hoogtes. “Door die goede afdichting voorkomen we verspilling van energie tijdens het laden en lossen”, aldus Mandema. Met het oog op de BREEAM-certificering hebben de overheaddeuren hoge isolatiewaarden. De viervoudig beglaasde volglaspanelen zijn uitgevoerd in slagvast polycarbonaat met antikrascoating.

(Bron Stedenbouw) https://bouwschadeherstel.nl/wp-admin/post-new.php

Bouwschadeherstel is trots dat wij ook dit milieu vriendelijke bouwproject onze sporen achter mogen laten. Ook de activiteiten van Bouwschadeherstel dragen bij aan het milieu, door het vakkundig herstellen van schades wordt veelal het vervangen van materialen voorkomen.

DC New Logic Tilburg Bouwschadeherstel

Bent u benieuwd wat Bouwschadeherstel voor uw organisatie kan betekenen, neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs of stuur een mail naar info@bouwschadeherstel.nl

Team Bouwshadeherstel