Bouw zoekt naar 48.00 vakmensen.

Het UWV verwacht dat het aantal vacatures in de bouw dit jaar zal stijgen naar 48.000. De stijging van 45 procent ontstaat vooral door het grote aantal werknemers dat nodig is voor het verduurzamen van de economie.

Over de hele breedte is er nu een personeelstekort in de bouw, meldt het UWV woensdag. De energietransitie zal vooral tot meer werk in de installatiebranche leiden.

Installateurs zijn nodig om bijvoorbeeld gebouwen energiezuinig te maken en laadpalen voor elektrische auto’s te plaatsen.

“Gekwalificeerde elektriciens, installatiemonteurs, bouwkundig tekenaars en ingenieurs zullen moeilijker voorhanden zijn. Dit geldt ook voor vakmensen op de bouwplaats, zoals schilders, metselaars, stukadoors en dakdekkers”, aldus de uitkeringsinstantie.

Het aantal WW-uitkeringen daalt door aantrekkende werkgelegenheid in de bouw. In 2017 vroegen 31.800 werknemers met een baan in de bouw of installatiesector een WW-uitkering aan. Tijdens het hoogtepunt van de crisis in de bouw werden liefst 85.200 nieuwe WW-uitkeringen aangevraagd vanuit de branche.

Bron: NU.NL