Renovatiewerk AHOY Rotterdam

Bouwschadeherstel heeft een mooie opdracht gegund gekregen welke zich richt op de renovatie werkzaamheden aan het AHOY complex te Rotterdam.

Bouwschadeherstel gaat de werkzaamheden uitvoeren in het tweede en derde kwartaal 2018, de opdracht behelst onder andere het specialistisch reinigen van een deel van het complex,  renovatie van de stalen dak kappen, het renoveren van een gedeelte van het stalen dak, het deels renoveren van gevels als ook het schilderwerk nemen de monteurs van Bouwschadeherstel voor hun rekening.

Over dit prestitieuse project schrijft de combinatie het volgende;

 

AHOY WORDT AANTREKKELIJKER EN VEELZIJDIGER DAN OOIT
De vele beurzen, sportevenementen, popconcerten en congressen in Ahoy trekken jaarlijks 1,7 miljoen bezoekers; goed voor circa 1500 banen. Om de internationale concurrentiepositie van Ahoy verder te versterken wordt het bestaande complex ingrijpend vernieuwd en bovendien fors uitgebreid.

TOEKOMSTBESTENDIGE BEURSHALLEN
De bestaande expositiehallen worden toekomstbestendig gemaakt door een ingrijpende renovatie. De renovatie omvat een uitbreiding van het beursvloeroppervlak, een ingrijpende installatietechnische verbetering en vergroten van het draagvermogen van vloeren en dak. Daarnaast worden de combinatiemogelijkheden van de hallen verbeterd en nieuwe horeca-outlets gerealiseerd. Beschikbare ruimtes en (combinatie-)mogelijkheden worden door de ingrepen optimaal benut. Het nieuwe Ahoy is straks ruim en compact tegelijkertijd. Door ruimtes dubbel te gebruiken, kunnen evenementen dicht bij elkaar plaatsvinden en volstaat één entree aan het Ahoyplein.

INTERNATIONAAL CONGRESCENTRUM
Naast de renovatie van het bestaande gebouw wordt Ahoy uitgebreid met een Internationaal Congrescentrum. Het auditorium telt straks 2.750 zitplaatsen. In combinatie met de 35 kleinere congres- en vergaderzalen krijgt Rotterdam Zuid daarmee het grootste congrescentrum in Nederland.

HvZ-ALG_ME-artist_impression_zuidplein_1_nieuw

MULTIFUNCTIONEEL GEBRUIK
Door toepassing van ingenieus tribunesysteem wordt het mogelijk het auditorium van het congrescentrum multifunctioneel in te zetten. Hierdoor is het mogelijk een nieuwe muziekhal te realiseren met een capaciteit van maar liefst 7.000 personen. Door de situering van deze hal tegen het bestaande Ahoy complex is het zelfs mogelijk de hal te gebruiken als extra beursvloeroppervlak.

DUURZAAMHEID & MEERVOUDIG RUIMTEGEBRUIK
Duurzaamheid en efficiëntie gaan bij de transformatie hand in hand. Door minimaal materiaalgebruik, de beschikbare ruimte efficiënt in te delen en functies te combineren, kunnen er veel meer evenementen tegelijkertijd plaatsvinden. De potentiële bezettingsgraad gaat hiermee fors omhoog, en daarmee ook de toekomstmogelijkheden van het complex. Voor de transformatie wordt geen centimeter van het Zuiderpark ‘afgesnoept’. Het prachtige groene karakter blijft volledig intact.

RESULTAAT
Het resultaat is een bijzonder compact, multifunctioneel beurs-, muziek- en
congrescomplex; veelzijdig inzetbaar en goed bereikbaar via veilige en snelle voetgangersroutes van en naar het bus- en metrostation.

Bouwschadeherstel is trots een aandeel te mogen leveren in deze omvangrijke renovatie.

Mocht u de mogelijkheid willen bekijken wat Bouwschadeherstel voor uw organisatie kan betekenen, neem even contact op met ons kantoor of stuur een mail naar info@bouwschadeherstel.nl

 

Bouwschadeherstel.NL