Bouwondernemer en miljardair Dik Wessels is overleden. Dat heeft zijn familie tegen RTV Oost bevestigd. De man achter bouwbedrijf VolkerWessels was al enige tijd ziek. Hij is 71 jaar geworden.

Wessels is een van de meest succesvolle ondernemers van Nederland. Hij begon als timmerman bij zijn vader in de zaak en bracht uiteindelijk zijn bouwbedrijf naar de beurs. Het geld dat hij verdiende, investeerde hij via zijn eigen investeringsvehikel Reggeborgh Beheer in allerlei andere sectoren zoals olie (Argos), internet (World Online) en glasvezel (Reggefiber).

Het vermogen van de ondernemer uit Rijssen wordt geschat op vier miljard euro. Het leverde hem in de laatste editie van de Quote 500 de derde plaats op.

Twente

Wessels was erg betrokken bij de regio Twente. Hij sprong de afgelopen jaren meerdere keren bij om bijvoorbeeld FC Twente uit de brand te helpen. Ook was hij betrokken bij de plannen voor een vliegveld in de regio.

De ondernemer was ereburger van de gemeente Rijssen-Holten en Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Afgelopen zomer ontving hij nog een onderscheiding voor zijn inzet voor de regio.

 

Bron: NOS