Kozijnherstel Project Utrecht Bouwschadeherstel

Kozijnherstel project Utrecht Bouwschadeherstel

Ook in Utrecht is Bouwschadeherstel betrokken bij het project aan de Stationsstraat. op dit project worden met de meeste vakkundigheid door de monteurs van Bouwschadeherstel alle aanwezige schades hersteld.

Schades aan deuren en kozijnen, in de meeste gevallen gaat het om oppervlakte schades, maar zoals een goede aannemer betuigd wil deze het werk naar volle tevredenheid opleveren.

Dat is de reden dat Bouwschadeherstel is gevraagd om het gehele complex te controleren op oppervlakte schades en deze op locatie direct in het werk te herstellen.

Over dit prestigieuze project wordt het volgende geschreven:

Het Voorzetgebouw, met een esthetisch ontwerp van STIR architecture ,  heeft een in het oog springend ontwerp in de vorm van een wimper. Deze ‘wimpergevel’ bevat vele uniek gevormde aluminium panelen die het gebouw een karakteristieke uitstraling geven. Achter de nieuwe entree verrijst een hoog atrium. Langs de te renoveren winkelpassages komen diverse te verbouwen commerciële units met daar boven op 3 bouwlagen aan kantoren. Tevens wordt het hele project voorzien van een nieuwe technische installatie. 

Gefaseerde bouw

Het project wordt uitgevoerd in twee fasen. De eerste fase bestaat uit de nieuwbouw van circa 13.000 m² winkel- en kantoorruimte en de renovatie van het kantoorgedeelte van het huidige voorzetgebouw (6.000m²) en wordt naar verwachting in het najaar van 2017 opgeleverd. De tweede fase omvat de renovatie van  kantoor Duvenborch (900 m²) en de nieuwbouw van 5.000m² winkel- en kantoorruimte.  Tussen deze fases zit een pauze van ruim een jaar, zodat de Gemeente Utrecht Stationsplein Oost kan realiseren. De eindoplevering van fase 2 staat gepland voor medio 2019.  

Bouwen op een postzegel

Het project kan met recht een binnenstedelijke uitdaging genoemd worden; ruimte om te bouwen is er nauwelijks. De bouwplaats is beperkt bereikbaar waardoor het noodzakelijk is om te werken met een torenkraan van een derde partij. Deze wordt overdag gebruikt voor werkzaamheden in opdracht van de Gemeente Utrecht rond de nieuwe fietsenstalling en busbaan, waardoor onze werkzaamheden met de torenkraan in de avonduren zullen plaatsvinden.

Bouwschadeherstel

Kozijnherstel project Utrecht Bouwschadeherstel

Hoe mooi is het om voor onze vaste opdrachtgever mee te mogen werken aan een dergelijk project als dit, alle beschadigde elementen worden hersteld met de originele fabriek coating waardoor er van de schade na herstel niets meer zichtbaar is, dat is de expertise van Bouwschadeherstel.

Alle te verwerken kleuren worden op locatie aangemaakt door de monteur van Bouwschadeherstel.

Mocht u meer informatie wensen, of wilt u bekijken wat wij voor u kunnen betekenen tijdens uw oplever proces, bel ons even of stuur een mail naar info@bouwschadeherstel.nl