Ook in de haven van Rotterdam is Bouwschadeherstel actief bij de oplevering Cool Port Rotterdam.

De monteurs van Bouwschadeherstel verzorgen de complete oplevering van het gehele project, alle schades welke zijn ontstaan tijdens de nieuwbouw worden vakkundig en onder volledige garantie hersteld.

Over Cool Port Rotterdam.

Kloosterboer en het Havenbedrijf Rotterdam investeren in de start van een nieuwe koel- en vriescluster op de City Terminal locatie in de Waal-Eemhaven: Rotterdam Cool Port. Kloosterboer realiseert een nieuw koel- en vrieshuis, gespecialiseerd in de op- en overslag van koel- en vrieslading in reefer containers. Ook de bijbehorende dienstverlening zoals empty depots en voedselinspectie worden hier in de toekomst opgezet.

‘We zijn ontzettend trots dat Rotterdam Cool Port van start gaat. Wij hebben als haven veel ervaring in de koel- en vriessector en Rotterdam Cool Port is een waardevolle uitbreiding van de activiteiten op dit gebied. Omdat deze locatie veel multimodale verbindingen heeft met zowel het containercluster op de Maasvlakte als met alle omliggende Greenports én de eindbestemmingen in Europa, zal Cool Port wezenlijk bijdragen aan de duurzaamheid en de efficiency van de logistieke vers-keten,’ aldus Ronald Paul, COO Havenbedrijf Rotterdam.

In 2017 operationeel
Begin 2016 is er gestart met de bouw van het koel- en vrieshuis en de inrichting van het terrein van Kloosterboer. Het bedrijf neemt vijf hectare grond af met de mogelijkheid tot uitbreiden in de toekomst. Naar verwachting is de terminal in de loop van 2017 operationeel met een capaciteit van 40.000 temperatuur gecontroleerde palletplaatsen voor een geschatte doorzet van minimaal 400.000 pallets per jaar. Daarnaast is er nog circa 14.500 m2 voor verschillende services zoals verpakken, sorteren en crossdocking. ‘Wij zijn erg verheugd met de mogelijkheid ons op Cool Port te vestigen. Via een state-of-the-art terminal willen we onze klanten hier een zo hoog mogelijk service level aanbieden in de goederenstroom van bederfelijke goederen,’ aldus Hans Kroes, CEO Kloosterboer.

Rotterdam Cool Port

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Unieke combinatie
De combinatie van locatie en koelvoorziening maakt Rotterdam Cool Port aantrekkelijk. Door de ligging vervalt voor verladers het transport van terminal naar koelopslag waardoor de import- en exportkosten aanzienlijk kunnen dalen. Door de ontwikkeling van Rotterdam Cool Port direct grenzend aan containerterminals wordt ook een optimaal gebruik van reefercontainer equipment bereikt. Daarnaast heeft Rotterdam een vooraanstaande positie in de koel- en vriessector doordat de haven voor veel rederijen de eerste is die zij aandoen in Europa. Voor de bederfelijke goederen is snelheid cruciaal. Dit heeft ervoor gezorgd dat in de loop der tijd zich een keur aan gespecialiseerde bedrijven en geconditioneerde opslagfaciliteiten heeft gevestigd in Rotterdam en omgeving.

Herontwikkeling
Vanuit de Provincie en de Gemeente is subsidie verleend voor de herontwikkeling voor een groot gedeelte van de Eemhaven. Rotterdam Cool Port is een goede nieuwe invulling voor een deel van het vrijgekomen terrein. De Provincie draagt ook bij aan de infra ontsluiting vanuit het belang voor de Greenports. Daarnaast heeft het positieve gevolgen voor de werkgelegenheid in het gebied. Naar verwachting werken hier vanaf 2017 ca. 100 mensen.