Data Center Amsterdam
Ook de oplevering van het Datacenter AM3 Amsterdam is verzorgt door  Bouwschadeherstel. Voor diverse verschillende opdrachtgevers verzorgde Bouwschadeherstel de complete oplevering zowel aan het interieur als aan het exterieur.
De omschrijving van dit prestigieuze Datacenter AM3 Amsterdam luid als volgt;
Projectomschrijving
Het datacenter is gelegen op het Science Park Amsterdam, dat zich vanwege de samenkomst van tweehonderd netwerken één van de grootste internetknooppunten ter wereld mag noemen. Het complex omvat een kantoorgebouw en een datagebouw, de huisvesting voor IT-infrastructuur van bedrijven. Deze gebouwen zijn door een loopbrug aan elkaar gekoppeld en vanwege veiligheidsaspecten omringd door water. Benthem Crouwel Architekten ontwierp het complex, dat state of the art is op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en design.

Het kantoorgebouw bestaat uit twee L-vormige volumes die gespiegeld op elkaar gestapeld zijn. De ingang en gemeenschappelijke functies bevinden zich in het onderste L-volume, dat zich opent naar het Science Park. De kantoren bevinden zich in het bovenste L-volume. De ruimte tussen het maaiveld en de bovenste L is omsloten door een glazen pui waardoor een ruime ontvangsthal ontstaat. Het datacenter heeft een dubbele huid. De buitenste schil bestaat uit geanodiseerde, aluminium lamellen. Deze lamellen zijn in drie posities gefixeerd: open, half open en gesloten. Door de verschillende posities van de lamellen in de buitenste schil wordt het mogelijk de binnenste schil te gebruiken voor verschillende eisen ten aanzien van de luchttoevoer waar de technische ruimten aan moeten voldoen, zonder dat dit van buitenaf zichtbaar is. Bovendien krijgt het gebouw tevens schaal en diepte. Het contrast tussen de lichte lamellen van het datacentrum en de donkere lamellen van het kantoorgebouw zorgt voor een krachtig samenspel tussen de volumes, terwijl de beide gebouwdelen toch hun geheel eigen en open karakter behouden, passend binnen het campusmodel van het Science Park.

Net als wij voor diverse opdrachtgevers de oplevering verzorgden voor het Datacenter AM3 Amsterdam, kan Bouwschadeherstel ook voor u de complete oplevering verzorgen, neem even contact met ons op of stuur een mail naar info@bouwschadeherstel.nl