zmc     Zaans Medisch Centrum

Ook tijdens de nieuwbouw van het Zaans Medisch Centrum is Bouwschadeherstel een betrokken partner bij de oplevering van dit ziekenhuis.

De Architect omschrijft dit project als volgt;

De nieuwbouw van Zaans Medisch Centrum is ontworpen door Mecanoo architecten uit Delft. In de visie van Mecanoo moet een ziekenhuis onderdeel uitmaken van de gemeenschap.

Bijzondere vormgeving

In de ontwerpfase is veel nagedacht over wat het voor mensen betekent om hun tijd in een ziekenhuis door te brengen. De patiënt – jong of oud, de bezoeker, de verpleegkundige en arts; ze leveren allemaal een fysieke en emotionele inspanning. Het nieuwe ZMC biedt een omgeving waarin patiënten zich niet verwijderd voelen uit de samenleving, maar zich thuis en op hun gemak voelen. De bijzonder vormgegeven ‘straat’ met beschutte wachtplekken, veel daglicht en groen sluit aan bij de belevingswereld van de patiënt.

Efficient

Mecanoo heeft gezocht naar de juiste balans waarmee professionele zorg en kleinschaligheid elkaar versterken. Het ZMC is innovatief vanwege een lean ontwerp met een maximale efficiëntie van het programma en de logistiek. Deze efficiëntie is goed te combineren met kleinschaligheid. Herkenbaarheid, heldere routes en volop aandacht voor goede oriëntatie in het gebouw zijn de basis voor het ontwerp. Je weet in dit ziekenhuis waar je aan toe bent.

Menselijke maat

Een integrale ontwerpbenadering van het ziekenhuis, de omgeving van het gebouw, de architectuur en het interieur zorgt voor een menselijke maat. Door de vorm en de ligging van de hoofdentree midden in het gebouw opent het ziekenhuis zich naar de stad. Het grote gebouw is opgedeeld in verschillende lagen: de onderste laag is uitgevoerd in warm metselwerk dat aansluit op gebouwen in de omgeving. De laag daarboven heeft in het oog springende groene balkons. De entree brengt bezoekers direct in het hart van het gebouw: een hal met veel licht, binnentuinen en volop uitzicht op de stad.

Flexibel

ZMC is een zeer flexibel gebouw. Het mogelijk om vrij eenvoudig gebouwdelen af te stoten of uit te breiden, ruimtes binnen het gebouw aan te passen en gebouwdelen een andere bestemming te geven. Hierdoor kan het ziekenhuis meebewegen met de technologische en organisatorische veranderingen in de zorg.

Bouwschadeherstel

Bouwschadeherstel is binnen haar vakjargon de specialist binnen de ziekenhuis wereld, door heel Nederland werken wij mee aan de oplevering van nieuwe ziekenhuizen, maar ook in bestaande ziekenhuizen zijn wij actief op het gebied van het in staat houden van vele onderdelen van het gebouw, dit doen wij zowel aan het interieur als aan het exterieur en daar zijn wij trots op.

Namens Bouwschadeherstel danken wij wij onze opdrachtgever en complimenteren hen met het resultaat wat men hier heeft ontwikkeld, dit geld tevens voor de architect welke het gebouw heeft ontworpen als de vele leveranciers onderaannemers welke op deze bouw actief zijn geweest door hun steentje bij te dragen.

Mocht u meer informatie wensen over wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen, stuur een mail naar info@bouwschadeherstel.nl , ons team adviseurs staat graag ter uw beschikking.