Herstellen Poedercoating

Herstellen poedercoating? Bouwschadeherstel is uw partner! Helaas gebeurt het wel eens dat poedercoating beschadigd wordt. Wij helpen we u graag verder met het herstellen van uw poedercoating. Het aanbrengen van poedercoating is namelijk specialistisch werk en daarom is het belangrijk dat u altijd gebruik maakt van een ervaren spuiter.

Benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Waarom poedercoating gebruiken?

Poedercoating is een organisch deklaag die als bescherming van een metalen ondergrond dient, het voorkomt bijvoorbeeld oxidatie. Tevens wordt het ook wel gebruikt om een ondergrond te verfraaien. De beschermlaag wordt vaak toegepast op voertuigen, hekken, staalconstructies en andere industriële werken. Uiteindelijk zorgt een goede poedercoating voor de verlenging van de levensduur van een product. Daarnaast is het herstellen poedercoating ook nog eens een milieuvriendelijke optie en komen er geen schadelijke stoffen in het milieu.

Heeft u last van verweerde, verkleurde, bekraste of vieze poedercoating? Wij herstellen het!

Goed om te weten is dat we plaatselijke reparaties kunnen uitvoeren. Hierbij is wel belangrijk om te realiseren dat het plaatselijk herstellen van poedercoating in enkele gevallen nooit helemaal onzichtbaar is. Er zijn twee manieren om poedercoating te herstellen. Door middel van plamuur en door middel van een epoxy-primer. Deze laatste techniek wordt vaak toegepast als u wilt dat de verf goed blijft hechten.

Hoe wordt poedercoating aangebracht?

De poedercoating kan enkel hechten mits de oppervlakken goed gereinigd en ontvet zijn. Hierna is het belangrijk dat het materiaal droogt. Het poeder is elektrostatisch geladen waardoor deze goed kan hechten aan het metalen object. Dit werkt door middel van een bepaalde aantrekkingskracht. Door gebruik te maken van een spuitpistool wordt er een negatieve lading meegebracht, waardoor het poeder naar het geaarde metaal getrokken wordt. Wanneer de poedercoating is aangebracht wordt het verhit tot 190 graden Celsius wat ervoor zorgt dat de aangebrachte poeder vloeibaar wordt. Zo wordt het hele metaal object voorzien vaan een laag gesmolten poeder. Bij het afkoelen van de poedercoating wordt deze hard.

Offerte opvragen

Onze Diensten

  • Poedercoating overschilderen;
  • Verweerde poedercoating herstellen;
  • Krassen in poedercoating verwijderen;
  • Poedercoating schoonmaken;
  • Gepoedercoat aluminium herstellen;
  • Poederlak herstellen;
  • Verkleuring poedercoating herstellen.

Wij helpen u graag verder!

Ga voor het herstellen van uw poedercoating door Bouwschadeherstel. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte op voor het herstellen poedercoating via een van de onderstaande buttons.

ZAKELIJKE OFFERTE

Zakelijk een vrijblijvende offerte opvragen? Dat kan via onderstaande button!

Zakelijke offerte opvragen

PARTICULIERE OFFERTE

Als particulier een vrijblijvende offerte opvragen? Dat kan via onderstaande button!

Particuliere offerte opvragen