Heeft u deuken, krassen, verwering of andere coatingschade? Dan komen we graag naar uw locatie om de poedercoating te herstellen. Het aanbrengen van poedercoating is erg specialistisch werk en daarom is het belangrijk dat u altijd gebruik maakt van een ervaren spuiter. Bouwschadeherstel staat voor u klaar met professionals!  

Benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Waarom poedercoating gebruiken?

Poedercoating is een organische deklaag die als bescherming dient van een metalen ondergrond. Het is een belangrijk onderdeel van veel voertuigen, staalconstructies, hekken en andere industriële werken. Poedercoating voorkomt oxidatie en wordt ook gebruikt om een ondergrond te verfraaien. Uiteindelijk zorgt een goede poedercoating voor de verlenging van de levensduur van een product. Daarnaast is het herstellen van poedercoating ook nog eens een milieuvriendelijke optie en komen er geen schadelijke stoffen vrij in het milieu.

Heeft u poedercoating schade? Wij herstellen het!

Er zijn twee manieren waarop wij poedercoating kunnen herstellen. Door middel van plamuur en door middel van een epoxy-primer. Deze laatste techniek wordt vaak toegepast als u wilt dat de verf goed blijft hechten. Mocht u een object niet volledig opnieuw willen laten poedercoaten, dan bieden wij de mogelijkheid om de poedercoating plaatselijk te herstellen. Hierbij is het wel belangrijk om te realiseren dat het plaatselijk herstellen van poedercoating in enkele gevallen nooit helemaal onzichtbaar is.

Hoe wordt poedercoating aangebracht?

De poedercoating kan enkel hechten wanneer de oppervlakken goed gereinigd en ontvet zijn. Daarna is het belangrijk dat het materiaal droogt. Het poeder is elektrostatisch geladen waardoor deze goed kan hechten aan het metalen object. Dit werkt door middel van een bepaalde aantrekkingskracht. Door gebruik te maken van een spuitpistool wordt er een negatieve lading meegebracht, waardoor het poeder naar het geaarde metaal getrokken wordt. Wanneer de poedercoating is aangebracht wordt het verhit tot 190 graden Celsius. Dit zorgt ervoor dat de aangebrachte poeder vloeibaar wordt. Zo wordt het hele metalen object voorzien vaan een laag gesmolten poeder. Bij het afkoelen van de poedercoating wordt deze hard.

Voordelen van herstellen poedercoating:

✓ Het is een duurzaam proces; producten gaan weer jaren mee
✓ Bespaard kosten; u hoeft geen nieuw product aan te schaffen
✓ Snel opgelost; het herstellen van poedercoating is snel gedaan

Onze Diensten
  • Poedercoating overschilderen;
  • Verweerde poedercoating herstellen;
  • Krassen in poedercoating verwijderen;
  • Poedercoating schoonmaken;
  • Gepoedercoat aluminium herstellen;
  • Poederlak herstellen;
  • Verkleuring poedercoating herstellen.
Wij helpen u graag verder!

Ga voor het herstellen van uw poedercoating door Bouwschadeherstel. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte op voor het herstellen poedercoating via een van de onderstaande buttons.

ZAKELIJKE OFFERTE

Zakelijk een vrijblijvende offerte opvragen? Dat kan via onderstaande button!

PARTICULIERE OFFERTE

Als particulier een vrijblijvende offerte opvragen? Dat kan via onderstaande button!